Cancerul de prostata: Simptome, Cauze, Tratament - Doc.ro

Prostata carcinom

Conținutul

Totul despre cancerul prostatic neuroendocrin Totul despre cancerul prostatic neuroendocrin Evoluția cancerului prostatic este, de obicei, una lentă și apare, în Evoluția cancerului prostatic Autor: Dr.

Totul despre cancerul prostatic neuroendocrin Cancerul prostatic este una dintre cele mai frecvente afecțiuni de natură canceroasă întâlnită la bărbați, a doua după cancerul pulmonar.

vita despre prostatită

Evoluția cancerului prostatic este, de obicei, una lentă și apare, în special, în rândul bărbaților în vârstă aproximativ 6 din 10 diagnostice aparțin bărbaților cu vârsta de 65 de ani sau mai mult. Pentru a înțelege ce înseamnă cancerul prostatic, este important să cunoaștem mai multe despre prostată prostata carcinom rolul acesteia în organism.

Karcinom prostate

Prostata este o glandă situată sub vezica urinară, în fața rectului. Are mărimea unei nuci, iar rolul său este de a sprijini activitatea de reproducere, prin secretarea unor fluide componente ale materialului spermatic, care facilitează transportarea spermatozoizilor și, în cele din urmă, fecundarea ovulului.

psa cancer meaning

În cazul prostatei, prostata carcinom se formează în celulele care produc lichidul prostatic. Cel mai des întâlnit tip de cancer prostatic este adenomul carcinar, însă există și alte forme canceroase posibile, cum ar fi: Adenocarcinomul ductal se dezvoltă și se extinde mai repede față de adenomul carcinar Carcinomul cu celule scuamoase este o formă mai agresivă de cancer față de adenocarcinom Carcinomul cu celule de tranziție se poate răspândi către vezica urinară și țesuturile din jur Carcinomul cu celule mici este un cancer de tip neuroendocrin Cancerul prostatic neuroendocrin TE-AR MAI PUTEA INTERESA Acest tip de cancer este foarte rar și se caracterizează prin afectarea celulelor neuroendocrine ale prostatei.

Celulele neuroendocrine prezente la nivelul prostatei sunt de natură epitelială și sunt răspândite pe întreaga suprafață anatomică a prostatei. Cancerul prostata carcinom neuroendocrin poate însemna carcinom cu celule mici sau tumoră neuroendocrină.

remedii populare pentru tratamentul prostatitei cronice la bărbați

Carcinomul cu celule mici este compus din celule rotunde de talie mică, în timp ce tumora neuroendocrină este un adenocarcinom. În ceea ce privește carcinomul cu celule mici, o serie de sindroame sunt asociate cu manifestarea acestuia, principalele fiind: Sindromul Cushing hipercorticism ; Encefalopatia limbică.

Prevenirea cancerului de prostata Despre cancerul de prostata — informatii generale Cancerul de prostata este al doilea cel mai frecvent tip de cancer care afecteaza barbatii, dupa prostata carcinom de piele. Prostata este o glanda care face parte din sistemul reproducator masculin, amplasata in partea de jos a vezicii urinare, in fata rectului, care are dimensiunile unei castane. Rolul acesteia este de a secreta fluide ce vor intra in compotizia lichidului seminal, cu scopul de a transporta spermatozoizii si de a facilita fecundarea ovulului.

Factori de risc Deși nu există o serie de cauze bine definite pentru apariția cancerului prostatic neuroendocrin, probabilitatea apariției acestuia este exponențial crescută dacă există antecedente de cancer prostatic în familie.

Alți factori de risc importanți sunt: Vârsta - Riscul apariției cancerului prostatic neuroendocrin crește prostata carcinom cu înaintarea în vârstă.

ce semne pot exista cu prostatita

Diagnostic și tratament Odată cu înaintarea în vârstă, controlul prostatic anual este foarte important pentru prevenție sau diagnosticare timpurie. Diagnosticarea prostatectomie robotica de prostată se realizează prin teste de screening, cum ar fi tușeul rectal sau dozarea antigenului specific prostatic PSA din sânge.

Afla in acest articol totul despre cancerul de prostata, care sunt simptomele, tratamentul si rata de supravietuire. Generalitati despre prostata si afectiunile ei Prostata este o glanda mica din cadrul sistemului reproducator masculin, fiind de dimensiunea si forma unei nuci. Aceasta este situata direct sub vezica urinara si inconjoara uretra. Prostata este cea care produce fluidul seminal si care transporta lichidul spermatic, deci sprijina activitatea de reproducere. In jurul varstei de 45 de ani, in cazul multor barbati, prostata incepe sa isi mareasca dimensiunile.

Tratamentul cancerului prostatic este prescris în funcție de stadiul bolii, de viteza extinderii celulelor tumorale, precum și de starea generală de sănătate a pacientului. Există o serie de metode standard de tratare a cancerului prostatic: Intervenția chirurgicală, relevantă în formele incipiente de boală.

chronic prostatitis medscape

Există mai multe tipuri de intervenții, aplicabile în funcție de tipul de cancer prostatic și de nivelul prostata carcinom răspândire a celulelor maligne, și anume: prostatectomia radicală, limfadenectomia pelvină sau rezecția transuretrală. Chimioterapia, în cazul cancerului prostatic neurendocrin — terapia cu săruri de platină este o variantă de chimioterapie eficientă. Cea mai invazivă formă de tratament, chimioterapia este utilizată, în special, în formele avansate de cancer prostatic, în care celulele canceroase s-au Sursă foto: Shutterstock.

remedii populare pentru tratarea prostatitei