Adenomul de prostată: cauze, simptome, posibile complicații, diagnosticare și tratament

Nodul prostatic

Biopsia de prostată transrectal sub ghidaj ecografic

Afla care sunt tratamentele de ultima ora aici in tara. Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!

nodul prostatic

Adenom de Prostata I: Am virsta de 66 ani. Am probleme cu urinarea in sensul ca jetul este foarte slab mai ales cind ma scol noaptea o data pe noapte.

Inam fost nodul prostatic spitalul Fundeni. La ecografie mi-a iesit o prostata de 55cmc.

Definisi-komplikasi Benign prostatic hyperplasia (BPH)

Nu mi s-a prescris medicamente, pentru ca nu urinam mai mult de trei ori pe noapte. Asa mi s-a spus de doi medici urologi de la Fundeni.

Articole similare

Am fost la investigatii la Victor Babes si mi-a gasit la ecografie un volum al prostatei de cmc. Culmea e ca nu urinez decit o data pe noapte, vara nu urinam de loc noaptea.

nodul prostatic

Analizele de urina au iesit bune, nu am senzatii de stilul de viață al prostatitei, nu iese cu sange. Mi s-a dat un tratament cu Avodart si OmnicTocas timp de 3 luni si daca nu apare vreo involutie ma asteapta cutitul. Asa s-a exprimat d-nul Doctor.

Sus Adenomul de prostata apare in conditiile unui deficit al activitatii testiculare. Astfel ca la barbatii cu functie scazuta a glandei hipofizare sau la barbatii care au vasectomie inaintea varstei de 40 de ani, aparitia adenomului de prostata este prevenita.

Ce parere aveti? Ce interventie inafara de extirpare se preteaza la un asemenea volum si ce pret are? Va multumesc.

nodul prostatic

R: Mai intai trebui sa stiti ca adenomul de prostata sau nodul prostatic benigna de prostata reprezinta cresterea in dimensiuni a prostatei, care apare de regula dupa varsta de de ani. NU exista insa o corelatie directa intre dimensiunile prostatei si simptomele pacientului.

Cuvinte cheie de căutare

De asemenea, dimensiunile prostatei nu reprezinta neaparat o indicatie operatorie. Cu alte cuvinte nu inseamna ca daca un pacient are o prostata de cc trebuie neaparat operat. Sunt mai multe criterii care trebuiesc luate in considerare: cat de greu urineaza pacientul, cat de bine goleste vezica urinara, daca au aparut sau nu complicatii.

nodul prostatic

Ar fi bine sa stim reziduul postmictional — cat ramane in vezica urinara dupa ce urinati. Daca volumul rezidual depaseste ml, interventia chirurgicala reprezinta prima optiune.

nodul prostatic

Daca insa volumul rezidula este mai mic, sau chiar absent, iar dumneavoastra urinati fara dificultate, atunci se recomanda continuarea tratamentului medical. In ceea ce priveste alternativa operatiei daca ea se impune — ea poate fi efectuata endoscopic fara taietura.

In cadrul clinicii Ponderas dispun de aparatura care permite operatia endoscopica chiar daca prostata este mare. Va doresc sanatate!

nodul prostatic