Tumori de glandă parotidă

Adenom pleomorf, ABLAȚIA EXCLUSIV ENDOSCOPIC MINIM INVAZIV TRANSCUTANAT A UNEI TUMORI ORBITARE - Dr. Bogdan Mocanu

Endocrinologie No comments Adenomul pleomorf — este cea mai frecventă tumoră a glandelor salivare.

Efectul asupra organismului de substanțe nocive și radiații. Adenomul glandelor salivare afectează cel mai frecvent persoanele în vârstă de peste 50 de ani. Manifestari clinice Adenomul glandei salivare nu diferă într-o varietate de simptome. Caracteristica sa principală este formarea compactării în zona afectată.

Apare la orice vârstă, mai ales în decadele a 5-a și a 6-a de viață. Localizarea cea mai des întâlnită este la nivelul glandei parotide, dezvoltându-se de obicei în lobul superficial sau polul inferior al glandei.

prostata inflamata simptome si tratament tinctură de salvie pentru prostatită

Clinic, adenomul pleomorf se prezintă sub forma unei tumori ferme, mobile, bine delimitate, cu formă neregulată și suprafață boselată, cu dimensiuni variate. Macroscopic Parotida adenom pleomorf un aspect lobulat, culoare galben-cenuşie, evidenţiindu-se o formaţiune tumorală bine delimitată, încapsulată, cu diametru de aproximativ cm.

Pleomorphic Adenoma of Salivary Gland

Tumora are formă rotundă, suprafaţă netedă sau boselată şi consistenţă neomogenă; pe secţiune, are culoare albicioasă, cu zone de aspect condroid sau osteoid şi cu zone cu aspect gelatinos. Microscopic: preparat colorat H.

Diagnostic histologic: Parotidă, ţesut glandular cu acini seroşi.

prostatita bunica dureri de rinichi cauze

Diagnostic histopatologic: Adenom pleomorf Proliferarea tumorală se face pe două componente: 1. Componenta epitelială, cu celule proliferare de adenom pleomorf cu citoplasmă bazofilă, dispuse în plaje, cordoane sau structuri glandulare sau tubulare, ce conţin un produs tavanic prostatita secreţie acidofil.

tratamentul eficient al prostatitei la domiciliu prostatita krasnoselskaya

Celulele epiteliale proliferate sunt însoţite de celule mioepiteliale de talie mică, cu nuclei alungiţi, tahicromatici, cu densitate mare şi dispoziţie compactă. Componenta conjunctivă, cu zone fibroase cu fibre conjunctive şi celule fusiformezone mixoide cu adenom pleomorf stelate, rare, răspândite într-o substanţă amorfă, slab bazofilăzone condroide şi zone osteoide. Diagnosticul diferential se face cu: — adenoame simple ale glandelor salivare fără proliferare pe linia conjunctivă ; — tumori conjunctive ca fibroamecondroame, osteoame fără proliferare epitelială.

produse naturiste pentru prostata ciprofloxacin for acute prostatitis

Recomandam si:.